sâmbătă, 15 septembrie 2012

Proiect de parteneriat Multilateral Comenius 2009/2011


„Suntem diferiţi, dar… totuşi la fel”
In acest proiect au fost implicate opt ţări: Portugalia (coordonatoarea proiectului), Letonia, Lituania, Polonia, Grecia, Turcia, Italia şi România (Oradea şi Sibiu).
În perioada 27 aprilie - 2 mai 2011, a avut loc la Oradea a noua şi penultima reuniune din cadrul proiectului „We are so different …but still we are the same” la care au participat profesori şi elevi din toate cele 10 şcoli partenere. Cei 65 de profesori şi elevi din opt ţări europene au fost întâmpinaţi cu multă bucurie de profesorii şi elevii şcolii. În prima zi a întâlnirii, după primirea delegaţiei de către directorul şcolii, a urmat vizitarea şcolii, timp în care s-au purtat discuţii cu cadrele didactice şi elevii privind sistemul de învăţământ, organizarea şcolii, moduri de predare şi învăţare, performanţele elevilor.
În cadrul deschiderii festive, coordonatoarea proiectului, prof. Mihaela Popovici  a salutat asistenţa şi a urat bun venit oaspeţilor şi invitaţilor prezenţi (reprezentanti ai  Inspectoratului Scolar Judetean, Consiliului Judeţean Bihor, precum şi alţi reprezentanţi ai şcolilor orădene. În onoarea oaspeţilor şi invitaţilor, a fost  susţinut un program artistic- dansuri populare româneşti, dans modern şi o scenetă dintr-o nuntă tradiţională specifică Bihorului.
Întâlnire la Consiliul Judeţean Bihor Delegaţia de profesori a fost primită la C.J. Bihor, după care a urmat vizita la Primăria Oradea, cu prezentarea instituţiei şi vizitarea turnului, pentru o panoramă a oraşului. S-au desfăşurat workshopurile pe temele stabilite în proiect  („Tipuri de sânge”, „Viitorul şi noi”, precum şi un workshop foto pregătit de participantii din Caldas da Rainha, Portugalia. Pe lângă aceste teme, gazdele au pregătit şi o surpriză - ateliere de lucru, în care partenerii  europeni au realizat manichiuri - fantezie, o colecţie de modele de îmbrăcăminte, au încondeiat şi vopsit ouă, lucrările fiind expuse şi admirate impreuna.
Excursii la Izbuc, Chişcău, Turda... În zilele următoare, au avut loc excursii şi vizite de documentare la Izbuc, Peştera Urşilor, la Turda şi Cluj-Napoca, pentru a cunoaşte tradiţiile şi obiceiurile, precum şi frumuseţea plaiurilor româneşti.
O nouă idee de predare-învăţare În ultima zi a reuniunii au avut loc prezentarile profesorilor privind o noi idei de predare la clasa. În cadrul întâlnirii coordonatorilor de proiect, s-au discutat temele pentru ultima reuniune a proiectului de la Riga, în Letonia, în luna iunie 2011. Participantii au făcut o drumeţie la Băile Felix si au admirat bogaţia naturală a staţiunii. Programul reuniunii s-a încheiat cu o seară festivă, cuprinzând o paradă a modei şi coafurilor, precum şi un număr de magie, cu invitati speciali cunoscatori ai magiei.Comunicarea între parteneri s-a realizat prin intermediul site-lui proiectului, care cuprinde atât materiale, cât şi imagini de la toate întâlnirile de proiect. Coordonator proiect Mihaela Popovici.
P.S. Pentru mai multe poze (140 de poze), accesaţi Galeria foto: „Suntem diferiţi, dar… totuşi la fel”.
Trimite email
Pentru mai multe poze click aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu